Ünnepi koncert a 95. születésnapon

Fellépésünk Baján

Fellépéseinkből montázs

Bekerültem a koncert mappába. Éljen! Nagy előrelépés ez az életemben, mivel néhány hónapja vagyok tagja "gazdám" gyűjteményének - de becsületére legyen mondva, hogy tisztességesen elővett és gyakorolt rólam.

A keszthelyi szereplésen, Dal-ünnepen, kórustalálkozón kétszer is előkerültem, de ami a legnagyobb örömöt adta, hogy egész nap dallamok vettek körül - egy hang, negyven hang, négyszáz hang, ezer hang... Kell nagyobb boldogság egy kottalapnak? Velem örült a rengeteg dal és dalos - a megnyitón a Nagytemplomban, a kastély Tükörtermében, az utcán, az ötkórusos zenei blokkban, a sétáló utcai stafétán és végig a városon, egészen az éjszakai Balaton partig.

Vajon Festetics gróf gondolta volna, hogy 105 évvel az első találkozó után, még élni fog a hagyomány, és a kottatartók tartói megmutatják szorgos munkájuk eredményét, vagy csak boldogan énekelnek az összetartozás tudatában? Remélem eljutott hozzá az öröm hangja!
...kedves "gazdám"! Nem sértődtem meg, hogy elajándékoztál engem! Ellenkezőleg! Megtiszteltetésnek érzem, hogy a dal-stafétán önzetlenül odaadtál egy másik csapat tagjának, akinek megtetszettem!
Szeretettel gondolok rád és rátok, kedves kottalap-társaim, innen a távolból:

Musica Beata