Ünnepi koncert a 95. születésnapon

Fellépésünk Baján

Fellépéseinkből montázs

Balatonboglár és talán a nagykörnyéknek is legnagyobb múltú kórusa, a magát az egykori Iparos Dalkör utódjaként meghatározó Balaton Vox Kórus, amely a tavalyi évben történetének kiemelten fontos állomásaként fesztivál kórusi minősítést szerzett. Ezt és az elmúlt közel száz évet is ünnepelték június 2-án, a Város Napjának előestéjén, a római katolikus templomban.

Gárdos Zoltán, a kórus elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a mostani kórus az alapítók hagyományai alapján követi a múltat és építi a jövőt. Az elmúlt évtizedek alatt minden tag és minden karnagy valamivel értékesebbé tette az együttest. A jelenlegi karnagyuk, Koncz Zsuzsanna alatt sikerült megszerezniük a fesztivál kórusi minősítést, s talán ennek is köszönhető, hogy a karnagyukat a Város Napján művelődési díjjal tüntették ki.

Mészáros Miklós polgármester Babits Mihály egy versét idézte, mely szerint „minden embernek a lelkében dal van…”, és megemlékezett a bönnigheimi Concordia Kórus pár évvel ezelőtti koncertjéről is, hiszen a társulat pár tagja most is jelent volt az ünnepségen.

Az ünnepi koncerten elsőként a vendégként meghívott Zamárdi Női Énekkar lépett fel, melynek karnagya, Bács Marianna elmondta, hogy ők még „csak” tizenegy évesek, de örömmel lépnek fel ezen a szép évfordulón. Egyébként a bogláriakkal tavaly találkoztak először a Zamárdiban általuk rendezett Balatoni Kórusok Találkozóján.

Az ünnepelt, azaz a Balaton Vox Kórus összesen kilenc kórus művet, köztük a Kodály-év tiszteletére a szerző több darabját is előadták. A kórust Fuvolán Péterdi Gabriella, zongorán pedig Takácsné Baja Erika kísérte és természetesen, karnagyuk, Koncz Zsuzsanna vezényelt.

A koncert végén köszöntötték azokat a tagokat, akik a legrégebben tagjai az együttesnek, így Tamás Sándorné Marika 51 éve, Nagy Lajosné Ibolya megszakítással, de 42 éve, Gárdos Zoltán 40 éve, Szendrődy Győzőné Zsuzsa és Bukovics Imréné Marika pedig 30 éve erősítik a kórust.

  • szuletesnapi_koncert_01
  • szuletesnapi_koncert_02
  • szuletesnapi_koncert_03
  • szuletesnapi_koncert_04
  • szuletesnapi_koncert_05
  • szuletesnapi_koncert_06