A hangverseny

Szombaton délután találkoztunk ismét - Czöndör István kedves fogadtatásával az evangélikus templomban - hogy az együtt éneklendő két dalt összepróbáljuk.

Bővebben: A hangverseny

Cantata Krakkóból

A régóta tervezett és rákészüléssel töltött idő lejárt. Ma, délután hat előtt érkezett riadóláncon a telefon: Fehérvár környékén járnak, 3/4 hét körül már itt lesznek.
Talán nem én voltam egyedül, aki izgatottan, félretéve nyűgöt, nyavalyát készültem fogadásukra. Mire a gyerekeket kocsiba parancsolva leértünk a posta előtti parkolóba, a busz már itt volt. A busz, a lengyel busz, mely 8 órás úttal hozta Boglárra a krakkói egyetemi kórust, a CANTATA-t.
Közvetlen élményem sosem volt lengyel emberekkel, de az érkezésükre szívből jövő örömnek mintha genetikai forrása volna - a legendás, történelmi lengyel-magyar barátság (de boldog II. János Pál is biztos hozzájárult) nem is baj, ha ilyen mélyen beleül a magyar lélekbe.

Bővebben: Cantata Krakkóból

A mi ízeink - a Kossuth Vacsora

Ha szélviharral, s hóval is, de elérkezett márciusi szabadság-ünnepünk. Estéjén pedig a Kossuth vacsora, ami már hagyomány a Szelence Alapítvány jóvoltából.
"
Ezt a földet választottam, Ezt a napot úgy akartam, Ide hívott az élet, itt ér utol a végzet..." - ezzel a Republic dallal kezdődött a műsor, emlékezve a napokban elhuny énekesre, de bevezetőként is megfogalmazta mindannyiunk érzését, ami ilyenkor kikerekedik a hétköznapi monotóniából - ahogy minden ünnep ezért is fontos.

Bővebben: A mi ízeink - a Kossuth Vacsora

Bejelentkezés

2013. Balaton Vox Kórus Egyesület
Joomla template by TG