Minősültünk

Az utóbbi időben a média hangos a "minősítés" szótól. Sokszor kellemetlen utócsengéssel, de a mindennapi életünk szerves részévé vált, hogy megmérettetünk. Az értelmező szótárt olvasgatva lehet a szót árnyalni, illetve a különböző területekre átértelmezni, de a lényege nem változik - valamiért besorolnak egy kategóriába.
A Balaton VOX-szal is ez történt - "önszántunkból" kértük fel a KÓTA-t, hogy az általuk kijelölt zsűri tagjai, értékeljék az utóbbi időben elvégzett munkánkat kategóriaminősítéssel a Kodály Zoltán által meghatározott alapelvek szerint, hisz:
 "A minősítés elsődleges célja, hogy elősegítse az amatőr énekkarok munkájának szakmai megítélését, hogy világosan megjelölhető feladatokat, s ezek révén is rangot adjon a kórusok rendszeres tevékenységének, fenntartsa a karéneklés értékes közösségi hagyományait és serkentse az együttesek szakmai színvonalának emelkedését. "

Bővebben: Minősültünk

A minősítő koncert - Kőszeghyné Zsuzsa kedves méltatása

"Minden zene célja, hogy Isten dicsőségét zengje és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára." (J S. Bach)

Ma délután városunk kórusának, a "Balaton Vox"-nak a minősítő hangversenyén vehettünk részt a templomunkban, mely egyben a 20. Karácsony Kornél kórustalálkozó is volt a keszthelyi "Helikon" kórus vendégszereplésével.

Bővebben: A minősítő koncert - Kőszeghyné Zsuzsa kedves méltatása

CD felvétel az evangélikus templomban, avagy "Nehéz a művészek élete!"

2015 decemberében az evangélikus templom karácsonyi koncertjén az a megtiszteltetés érte a Balaton Vox Kórust, hogy a boglári önkormányzat támogatásával CD-t készíthet az eddigi repertoárjából. Mint amatőr énekkar még nem rendelkeztük eddig profi hangfelvétellel. Kíváncsian vártuk tehát május 9-ét, az első CD felvétel napját. A kórusvezetőnk a fárasztó bajai út után arra kért bennünket, hogy három napra búcsúzzunk el szeretteinktől, hideg élelmet csomagoljunk, mert május 11-ig, esténként legalább négy órát igénybe véve teljes erőbedobással kell elkészítenünk az anyagot.

Bővebben: CD felvétel az evangélikus templomban, avagy "Nehéz a művészek élete!"

Baja - bája, avagy Száll a madár ágrul ágra, száll az ének szájrul szájra...

A karácsonyi ünnepkör óta nem voltunk sehol, csak a próbák és a munka kötötte le az energiáinkat. ...mondhatjuk, hogy elvonási tüneteink voltak - egy kellemes utazás, szép fellépés, közös "buli" már nagyon hiányzott, de a következő egy hónapban szinte mindent be fogunk pótolni.

Bővebben: Baja - bája, avagy Száll a madár ágrul ágra, száll az ének szájrul szájra...

"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok."

Énekkarunk tavaszi fellépéseinek első állomása, a Bogláron évek óta megrendezett, országos Kazinczy-verseny volt. Április 22-én, az esti órákban került sor a Kazinczy-gálára, ahol rajtunk kívül a boglári iskola tanulói is bemutatkoztak hangszeres muzsikával, színjátszással és néptánccal.

Bővebben: "Jót s jól! Ebben áll a nagy titok."

Bejelentkezés

2013. Balaton Vox Kórus Egyesület
Joomla template by TG