A minősítő koncert - Kőszeghyné Zsuzsa kedves méltatása

"Minden zene célja, hogy Isten dicsőségét zengje és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára." (J S. Bach)

Ma délután városunk kórusának, a "Balaton Vox"-nak a minősítő hangversenyén vehettünk részt a templomunkban, mely egyben a 20. Karácsony Kornél kórustalálkozó is volt a keszthelyi "Helikon" kórus vendégszereplésével.

Minden bizonnyal rengeteg szebbnél-szebb fotó készült a kórusokról, karnagyokról, a megtelt templomról, mégis volt egy kép, mely biztos, hogy csak kevesek pillantását ragadta meg.
Töredéke csupán az egésznek a maga bájos, gyermeki tökéletlenségével: a "lufis Krisztus". Eszköz híján egy fotót sem készítettem, ezt is ajándékba kértem, de ez az egy ellopott pillanat kifejezőbb számomra minden másnál. Egy karácsonyi történet jutott eszembe, ahogyan a betlehemi apró kis verebek hangja imádságként szállt fel az égig, egészen a mennyei angyalkórusig. Ezt idézte fel bennem a délután felcsendülő, hol lágy, hol zengedező ének. Azt, hogy a zene, az ének nem más, mint szívünkből szóló imádság. Mert minden, ami egészen belülről, valahol a lelkünk mélyéről fakad őszintén, szárnyat adva minden kimondott vagy titkolt érzésünknek, néha szavak nélkül, néha talán csak dallammal, nem más, mint szívből fakadó fohász. Isten dicsőségére, a lélek kikapcsolódására, feledtetve a tűző napsugarakat, az időnként elnémuló ventillátort Smile, átélve azt, hogy a hangnak semmi sem szabhat határt.
A Balaton Vox tagjainak imádsága is meghallgatásra talált, "Fesztiválkórus" minősítést nyertek ma délután. Ezzel méltán ők lehetnek városunk egyik legnagyobb büszkesége.

Bejelentkezés

2013. Balaton Vox Kórus Egyesület
Joomla template by TG